Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Ondersteun sportclubs

Als medewerker van een sportbond of gemeente is het goed om te weten welke informatie voorhanden is voor clubs, om daarmee clubs nog beter te kunnen ondersteunen. Clubbase heeft een schat aan informatie voor sportclubs beschikbaar. 

Kennisbank

Hier vindt de clubbestuurder specifieke informatie die van pas komt bij het besturen van een sportclub, zoals algemene informatie, stappenplannen en wet- en regelgeving over allerlei sportclubthema’s.

Voor een duidelijk overzicht hebben is de informatie gerangschikt aan de hand van zeven hoofdthema’s: Bestuur & organisatie, Ledenwerving & -behoud, Open Club, Accommodatie, Samenwerking, Vrijwilligers & personeel en Advies & ondersteuning. Binnen deze hoofdthema’s kun je doorklikken voor meer specifieke sub-thema’s.

Meer informatie

Nieuws

Wekelijks verschijnen er gemiddeld drie nieuwsberichten over actuele sportclubthema’s op Clubbase. Denk hierbij aan informatie over de coronamaatregelen/-protocollen en de privacywetgeving, maar ook aan informatie en goede voorbeelden met betrekking tot ledenwerving, financiën, duurzaamheid, accommodatie, sociale veiligheid op de club en nog veel mee.

Meer informatie

Programma's

Via het onderdeel programma’s kunnen clubbestuurders bepalen aan welke programma’s hun club meedoet en zien waar hun club al eerder aan mee heeft gedaan. Er is een onderscheid tussen platformen en initiatieven. Verschil is dat een sportclub voor een platform zelf aanbod kan aanmaken en voor een initiatief niet.

Meer informatie

Tools voor sportclubs

Op Clubbase staan meerdere handige tools voor clubbestuurders, bijvoorbeeld het stappenplan voor grensoverschrijdend gedrag en de e-learning ‘verantwoord alcohol schenken’. Ook de promotietool kan clubbestuurders helpen. Hiermee kan een club je gratis, snel en eenvoudig promotiemateriaal creëren, zoals posters, facebook-headers, Instagram-posts, flyers of narrowcasting. Downloaden en verspreiden maar!

Meer informatie

Sportopleidingen

Sportclubs drijven op de inzet van hun kader, vrijwilligers en betaalde krachten. Zij creëren het sportaanbod en daarvoor hebben zij kennis nodig. Kennis die ervoor zorgt dat ze begrijpen wat sporters nodig hebben, hoe je ze kunt stimuleren, hoe je het sportplezier kunt vergroten en hoe je samen tot mooie prestaties kunt komen.

NOC*NSF Academie voor Sportkader staat middenin sportend Nederland en zet zich al ruim 10 jaar met succes in voor het opleiden van trainers, coaches, bestuurders en scheidsrechters in de sport.

Meer informatie


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: